Eigen bedrijfsfitness

Bedrijfsfitness voor gezonder personeel

Als werkgever draag je – voor een deel – de verantwoordelijkheid voor het welzijn van je werknemers. En je wílt natuurlijk ook graag dat je werknemers gezond en blij hun werk doen. Zo genieten ze zelf immers het meeste van hun werk. Maar wist je dat er ook voor jou als werkgever heel veel voordelen zijn aan gezonde medewerkers? In dit artikel lees je alles over die voordelen én wat je kunt doen om het welzijn van je werknemers te vergroten.

Voordelen van gezonde medewerkers

Wat zijn de redenen om te investeren in gezonde medewerkers? We hebben er 5 voor je op een rijtje gezet.

1. Gezonde werknemers zijn productiever
Uit onderzoek blijkt dat gezonde werknemers een stuk productiever kunnen zijn dan hun collega’s die niet fit zijn. Hierdoor wordt er op een efficiënte manier flink veel werk verzet in jouw bedrijf of onderneming. Daar pluk jij als werkgever de vruchten van!

2. Gezonde werknemers zorgen voor stabiele teams
In vrijwel alle bedrijven werken werknemers niet alleen zelfstandig, maar ook in teamverband. Voor het functioneren van zo’n team is stabiliteit heel belangrijk. Fitte en enthousiaste medewerkers zorgen voor meer stabiliteit in het team. Doordat ze zelf goed in hun vel zitten, is het voor hen makkelijker om bijvoorbeeld oog te hebben voor collega’s, goed samen te werken en bij te springen waar nodig.

3. Gezonde werknemers werken langdurig in jouw bedrijf
Gezondheid en tevredenheid met je werk hebben veel met elkaar te maken. Fitte medewerkers voelen zich mogelijk gelukkiger met hun werk dan niet-fitte werknemers. Ze zullen daardoor wellicht minder snel op zoek gaan naar een nieuwe baan. Daardoor blijft de continuïteit van werknemers binnen jouw onderneming beter gewaarborgd.

4. Gezonde werknemers zijn minder vaak ziek
Het is logisch: gezonde medewerkers zijn minder vaak ziek en verzuimen daardoor minder vaak dan hun collega’s die niet fit zijn. Dit betekent dat jij als werkgever minder tijd kwijt bent aan het regelen van vervanging etc. en dat het werk efficiënt gedaan wordt. Bovendien levert het je ook financieel veel op. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 2,5% van alle loonkosten opgaat aan ziekteverlof. Dat wil jij toch ook besparen?

5. Gezonde werknemers zorgen voor een goede naam van je bedrijf
Medewerkers die goed in hun vel zitten en fit zijn, zijn enthousiast en hebben plezier in hun werk. Dit is niet alleen voor henzelf en voor jou fijn, maar óók voor anderen. Klanten krijgen een positievere indruk van je bedrijf als ze geholpen worden door enthousiaste medewerkers die duidelijk plezier hebben in hun werk. Een goede naam van je bedrijf is ook belangrijk voor werkzoekenden. Die zullen eerder geneigd zijn bij jou te solliciteren als je een goede reputatie hebt opgebouwd.

Kortom, redenen genoeg om te investeren in de mentale en fysieke gezondheid van jouw personeel!

Hoe investeer je in de gezondheid van je werknemers?

Vraag je je af wat je concreet kunt doen om het welzijn van je personeel te vergroten? We zetten hieronder wat tips onder elkaar.

1. Begin eens met het verbeteren van de lichamelijke gezondheid van je medewerkers. Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om je personeel bijvoorbeeld gratis fruit of gezonde lunches aan te bieden op je bedrijf.

2. Stimuleer dat de collega’s onderling met elkaar regelmatig in beweging zijn, zeker als ze werkzaamheden uitvoeren waarbij ze veel zitten. Denk bijvoorbeeld aan een dagelijkse lunchwandeling of een wekelijks sportmomentje met elkaar. Ook kun je sta-zitbureau’s aanschaffen, zodat je personeel regelmatig van werkhouding kan wisselen.

3. Gezondheid stimuleer je niet alleen tijdens werktijd zelf, maar ook in de vrije tijd van je personeel. Als werkgever kun je je aansluiten bij een bedrijfsfitness. Dit houdt in dat je werknemers met korting kunnen sporten bij die betreffende fitness. Je maakt het dus aantrekkelijk voor hen om buiten werktijd aan hun gezondheid kunnen werken en uitgerust en fit op hun werk verschijnen.