Zonnepanelen aanbieding

Beste zonnepanelen kopen met deze onmisbare tips

Heb je al heel wat veranderingen doorgevoerd in je woning om duurzamer te leven, maar wil je het graag nog een stapje verder nemen? Dan zijn zonnepanelen zeker een goede investering. Met zo’n panelen geef je de mogelijkheden van je woning om te besparen én het milieu te helpen een extra boost, terwijl je er zelf ook heel wat voordeel uit haalt op het vlak van wooncomfort.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je zomaar de eerste de beste zonnepanelen moet kopen. Het is beter om de kat uit de boom te kijken en eerst wat onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden en hun voordelen en nadelen.

Weet je nog niet zo goed hoe je aan de zoektocht naar de beste zonnepanelen moet beginnen? Dan kan het onderstaande overzicht met handige tips je zeker op weg helpen!

4 onmisbare tips om de beste zonnepanelen te vinden

Zonnepanelen op het dak: het is een beeld dat steeds vaker voorkomt, en dat is maar goed ook. Door gebruik te maken van zonnepanelen haal je een groot stuk van je energiebehoefte uit een duurzame energiebron, waardoor je het milieu minder belast.

Zo weet je zeker dat je de juiste zonnepanelen koopt:

1. Let op de terugverdientijd van de zonnepanelen

Alle zonnepanelen kunnen na verloop van tijd terugverdiend worden maar als je dat zo snel mogelijk wilt doen, dan is het een goed idee om te onderzoeken welke opties de beste zijn. De terugverdientijd van zonnepanelen hangt eigenlijk vooral af van de initiële kostprijs én het rendement van die panelen zelf.

Dit rendement zal immers bepalen hoeveel geld je maandelijks kunt besparen op je gewone energiefactuur. Ligt dat bedrag hoger, dan verdien je de kosten van je zonnepanelen dus ook sneller terug. Als de kostprijs van je zonnepanelen zelf ook lager ligt, dan gaat het natuurlijk nog sneller!

2. Laat je zonnepanelen professioneel installeren

Daarbij is het ook geen slecht idee om je nieuw aangekochte zonnepanelen door een professional te laten installeren. Het werk zelf doen kan als je over de nodige ervaring en kennis beschikt maar tenzij je zelf actief bent in de zonnepanelen sector is de kans daarop klein.

De meeste mensen beseffen dat de prijs die ze betalen voor een professionele installatie uiteindelijk toch financiële voordelen oplevert. Als de panelen goed vastgemaakt zijn, zullen ze minder snel loskomen door weer en wind en ook mooier ogen op je dak. Twee voordelen die de kosten van een professionele installatie toch wel waard zijn!

3. Ga op zoek naar een betrouwbare omvormer

De omvormer is het onderdeel van een zonnepanelen installatie dat vaak wordt onderschat, maar eigenlijk juist het belangrijkste is van allemaal. Dit komt doordat de omvormer ervoor zorgt dat zonne-energie die op de zonnecellen van je panelen valt, effectief bruikbaar is in de woning of je bedrijfspand.

Hoe beter de omvormer zijn werk doet, hoe meer rendement je kortom uit je zonnepanelen kunt krijgen. Investeer dus zeker wat meer geld in een goed en betrouwbaar model en je haalt er op de lange termijn gegarandeerd heel wat uit!

4. Kies voor zonnepanelen met subsidies van de overheid

Ten slotte kan je ook heel wat geld besparen op de aankoop van je zonnepanelen als je gebruik maakt van subsidies en premies van de overheid. Zo kan je bijvoorbeeld de BTW terugvragen op zonnepanelen. Deze maatregel is er gekomen omdat de overheid duurzamer wonen en werken bij particulieren en bedrijven wil stimuleren. En er is geen betere manier om dat te doen dan mensen financiële steun geven.

Besef wel dat niet iedereen zo’n premie kan krijgen en dat je over het algemeen aan nogal strenge voorwaarden moet voldoen. Probeer dus eerst uit te zoeken wat die voorwaarden zijn en of jij in aanmerking komt!