Tunturi hometrainer

Review Tunturi Performance E50 Hometrainer

De Tunturi Performance E50 is een mooie middenklasse hometrainer. Ondanks dat hij qua prijs in de middenklasse valt, is hij qua uitvoering wel uitgebreid. Hij is makkelijk met 1 persoon te installeren en ondanks zijn gewicht van 38 kilo, is hij toch makkelijk te vervoeren door de aanwezige transportwieltjes. Het is een fijne stevige hometrainer die een belasting aan kan tot 135 kg, mede hierdoor is hij voor veel verschillende mensen geschikt. Door het wat hogere gewicht kan je er ook vanuit gaan dat hij goed stabiel blijft staan. Naast dat hij stabiel blijft staan heeft hij ook een fijne lage instap wat hem geschikt maakt voor zowel jong als oud.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de Tunturi Performance E50 naar jouw eigen lichaam in te stellen. Het is onder andere mogelijk om het stuur te verstellen in hoogte, daarnaast kan het stuur ook op verschillende manieren gekanteld worden, zodat je altijd lekker zit op de fiets. Ook het monitor is verstelbaar, zodat je er altijd op een makkelijke manier op kunt kijken. Daarnaast is natuurlijk ook het zadel verstelbaar, wat fijn is dat het zadel zowel in verticale als in horizontale richting goed verstelbaar is. Dus of je nu wilt fietsen om wat meer conditie op te bouwen, of dat je de Tunturi Performance E50 wilt gaan gebruiken voor een revalidatie, je zit altijd lekker op deze hometrainer.

Wanneer je wilt gaan trainen op de Tunturi Performance E50, kan je uit zeer veel verschillende programma’s of weerstandsniveaus kiezen. De Tunturi Performance E50 beschikt over 32 verschillende weerstandsniveaus en is dus ideaal om op te kunnen bouwen bij het fietsen. Daarnaast zijn er ook voorgeprogrammeerde programma’s waar mee je lekker kunt trainen. Bij deze hometrainer kan je kiezen uit maar liefst 21 voorgeprogrammeerde programma’s. Dus of je nu meer op weerstand, hartslag of interval wilt gaan trainen er is altijd wel een programma hiervoor beschikbaar. Wanneer je, je snel gaat vervelen bij de standaardprogramma’s van een hometrainer, is het fijn om te weten dat je de Tunturi Performance E50 ook kunt koppelen met verschillende apps, om je training nog leuker te maken. Je kunt de Tunturi Performance E50 koppelen met Zwift, Kinomap, iConsole en Tunturi Routes. Tunturi routes is het persoonlijke programma van Tunturi zelf, wanneer je de hometrainer koppelt met een scherm van bijvoorbeeld en tablet of mobiele telefoon, kan je met dit programma de hele wereld over fietsen zonder ver van huis te gaan.

Wanneer je geen gebruik maakt van de extra apps die gekoppeld kunnen worden, kan je ook zeer uitgebreid je training in de gaten houden. Op het display worden namelijk de volgende zaken weergegeven: afstand, calorieën, hartslag, snelheid, tijd en wattage. Het wattage kan ingesteld worden op een minimum van 10 watt tot een maximum van 350 watt. Voor de weergave van de hartslag kan er gebruik gemaakt worden van de aanwezige handsensoren, maar de Tunturi Performance E50 is ook compatibel met een borstband, zodat je zelfs zonder de handen vast te houden goed de hartslag in de gaten kunt houden.