Vastgoedmanagement Amsterdam

Vastgoedbeheer in Amsterdam

Goed en professioneel vastgoedbeheer in Amsterdam is van cruciaal belang als je als particulier, maar zeker ook als professional actief bent in de vastgoedmarkt van Amsterdam. Veel mensen weten echter niet wat vastgoedbeheer precies inhoudt. In dit artikel zoomen we in op de wereld van het vastgoedbeheer. Wat is dit voor specialisme? En wat zijn eigenlijk de voordelen van gebruikmaken van vastgoedbeheer? Welke mogelijkheden zijn er in deze branche, waar jij als investeerder in vastgoed of als manager je voordeel mee kunt doen?

Wat is dat precies: vastgoedbeheer?

Vastgoedmanagement is een specialistische branche, die zich richt op alles formaliteiten, processen en aspecten die met vastgoedinvesteringen, vastgoedbeheer, het leasen van vastgoed en de (ver)koop van vastgoed te maken hebben. Ook het regelen van het onderhoud van vastgoed hoort bij dit specialisme. Managers die actief zijn in de wereld van vastgoed, worden ook weleens managers onroerend goed, manager bewonersverenigingen of projectmanager vastgoedonderhoud genoemd. Ze plannen, coördineren en regelen alles wat te maken heeft met onroerend goed, zoals woningen, monumentale panden, bedrijfsgebouwen of kantoorpanden. Maar wat is het belang van goed en professioneel vastgoedbeheer eigenlijk? Wat zijn de pluspunten van het goed organiseren van het management omtrent vastgoedzaken? Op die vragen gaan we nu dieper in.

Managers in de vastgoedwereld pakken alles voor je op

Het vastgoedbeheer overlaten aan een gespecialiseerde vastgoedmanager heeft diverse aantrekkelijke voordelen te bieden. Een van de belangrijkste pro’s van uitbesteding (of het aantrekken van een vaste vastgoedspecialist voor je bedrijf), is dat een vastgoedmanager je volledig kan ontzorgen. Alles wat met vastgoed te maken heeft, kun je aan deze expert overlaten. Denk hierbij aan het aankopen of verkopen van investeringspanden, het beheer van jouw vastgoed, maar zeker ook aan het onderhouden van vastgoed dat verhuurd wordt en het maximaliseren van winsten als je in vastgoed hebt geïnvesteerd.

Belastingtechnische voordelen zijn er genoeg bij uitbesteding van vastgoedbeheer

Naast het feit dat je als vastgoedondernemer door het inschakelen van een beheerder of manager zelf een hoop tijd overhoudt, is er nog meer aantrekkelijk aan vastgoedbeheer. Als je er als vastgoedinvesteerder voor kiest om het managen en beheren van jouw vastgoed aan een specialist uit te besteden, kun je profiteren van uiteenlopend fiscale cadeautjes. Ten eerste blijft je vastgoed door uitbesteding feitelijk passief, waardoor je minder belasting hoeft af te dragen over je bezit. Tot op heden betaal je als investeerder en/of eigenaar van vastgoed alleen in box 3 van de belasting 1,2 procent vermogensrendementsheffing. Dat valt natuurlijk erg mee. Daarbij, dat is een tweede voordeel, loop je door het uitbesteden van het managementwerk minder financiële risico’s. Een professionele vastgoedmanager weet namelijk hoe het risico zo klein mogelijk gehouden kan worden. En deze expert al er ook altijd naar streven om geen onverantwoorde beslissingen te nemen als het gaat om vastgoed. Kies je ervoor om jouw vastgoedbeheer cq. vastgoedbeheer niet ui te besteden aan een betrouwbaar bedrijf? Dan valt je vastgoed belastingtechnisch gezien in box 1 als je meer dan vier panden in je bezit hebt. Je belegging wordt dan aanzienlijk zwaarder belast. Het percentage belasting wat je dan moet betalen, kan zelf oplopen tot maar liefst 52 procent. En dat is natuurlijk aanzienlijk meer dan het percentage van 1,2 procent dat in box 3 wordt geheven over je vastgoed!

Laat je informeren over alle mogelijkheden qua vastgoedbeheer

Wil je weten wat er voor jouw als ondernemer of investeerder allemaal mogelijk is op het gebied van vastgoedbeheer? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan mt een professioneel bedrijf op het gebied van vastgoedbeheer. Uiteraard kun je ook een prijsindicatie opvragen voor de diensten die je wenst af te nemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.