huis verkopen

Zo verkoop je je huis sneller!

Een woning verkopen is een spannende gebeurtenis, dat is zeker. Uiteindelijk is het doel natuurlijk vooral om er zoveel mogelijk uit te halen op financieel vlak. Om dat te doen, is de juiste aanpak essentieel.

Wil je je huidige woning zo snel én zo goed mogelijk verkopen? Een hele opdracht, maar als je onderstaande tips in het achterhoofd houdt, lukt het zeker!

Je woning verkopen: 5 handige tips!

Elke woning is anders, maar als het gaat om verkoop gelden een aantal algemene regels. Deze tips zullen je helpen om in korte tijd zoveel mogelijk uit je oude woning te halen en die zo snel mogelijk te verkopen:

1. Bereid bezoeken goed voor

Als mensen een woning bezoeken, dan telt de eerste indruk. Zorg er dus altijd voor dat je inrichting mooi is én dat alles er verzorgd bij ligt als je een bezoek hebt. Op die manier krijgen mensen een mooi eerste beeld van de woning die ze misschien wel willen kopen en dat verhoogt jouw kansen als verkoper natuurlijk drastisch.

Ruim dus regelmatig op in huis, zorg ervoor dat de sterke punten van elke ruimte goed zichtbaar zijn en de kans dat een bezoeker tijdens een bezichtiging nog méér interesse toont, is meteen een stuk groter!

2. Houd rekening met verplichte vermeldingen en vergunningen

Hoewel een goede eerste indruk belangrijk is, loont het ook de moeite om rekening te houden met de administratieve en andere verplichtingen die bij de verkoop van een woning komen kijken. En dan gaat het om vergunningen voor je woning, een overzicht van de isolatiekwaliteit, de EPC waarde en nog veel meer.

Dergelijke zaken zijn misschien niet het interessantste en leukste om mee bezig te zijn als je je huis wilt verkopen, maar als je ze niet doet is de kans dat je effectief een koper vindt wel veel kleiner. Of misschien wel onbestaande!

3. Voer zelf kleine herstellingen en renovaties uit

Je hele woning opnieuw renoveren is niet echt nodig als je deze wilt verkopen, hoewel het natuurlijk kan. Als je potentiële kopers een plezier wilt doen én tegelijkertijd wat aan de verkoopprijs wilt toevoegen, dan is het misschien geen slecht idee om hier en daar wat herstellingen te doen.

Kleine klusjes als een nieuw likje verf in de slaapkamer, lampen vervangen en nieuwe raamdecoratie kunnen ervoor zorgen dat de woning in één keer mooier en huiselijker oogt. Daarbij kan je op basis van deze aanpassingen ook een iets hogere prijs vragen!

4. Vertel het verhaal van je woning

Hoe zeer mensen bij de aankoop of het bezoek van een nieuwe woning ook gericht zijn op de kwaliteit, inrichting en andere praktische zaken, er is altijd een emotioneel element dat ook een rol speelt. Als je de verkoop van je woning vlotter wilt doen gaan, dan loont het de moeite om daarop in te spelen. Vertel bijvoorbeeld hoe je zelf je woning hebt gevonden, geef wat meer info over de ruimtes en maak van elk bezoek iets persoonlijks.

Ontvang bezoekers warm en speel ook in op hun inbeeldingsvermogen door hen ideeën te geven voor een nieuwe inrichting. Zo maak je je bezoekers enthousiast en dat is één van de basisingrediënten die nodig zijn om een woning snel te verkopen!

5. Kijk de kat uit de boom

Ten slotte is het geen slecht idee om niet zomaar toe te happen bij het eerste het beste bod dat je krijgt. Vaak ligt er nog een beter bod om de hoek en daar kan je van profiteren zolang je wat geduld hebt.

Veel verkopers maken de fout dat ze een redelijk bod krijgen en daar al meteen tevreden mee zijn. Vaak is het echter beter om nog even te wachten, wat meer bezoeken in te plannen en eventueel een beroep te doen op een professionele makelaar als het toch te lang duurt. Wie weet hoeveel meer je nog voor je woning kunt krijgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.