Loopband kopen

Loopband review: Focus Fitness Jet 7

Mijn eerste indruk van de Focus Fitness Jet 7 iPlus is dat deze er goed en degelijk uitziet, alles voelt sterk en stevig aan. De loopband is belastbaar tot 140 kilo, dit geeft een eerste indicatie voor de stevigheid en kwaliteit van het apparaat. De loopband zelf weegt 87 kilo, dat is behoorlijk zwaar maar zorgt voor een goede stabiliteit. Het motorvermogen van de Focus Fitness Jet 7 iPlus is 2,5 pk en wat direct opvalt is dat de motor erg stil is.

Een vereiste voor mij is dat een loopband eenvoudig te bedienen moet zijn. Ik hou niet van allerlei overbodige knoppen en functies, en wil niet uren bezig zijn met uitzoeken hoe iets werkt. De bediening van de Focus Fitness Jet7 iPlus is duidelijk en overzichtelijk. Het touch display met knoppen is functioneel en makkelijk in gebruik. Ik was niet lang bezig met uitzoeken hoe alles werkt en kon snel beginnen met sporten.

Wat deze loopband voor mij zo goed maakt is dat het een interactieve loopband is. Met deze loopband is het mogelijk om virtueel te trainen dankzij de iPlus module. De loopband is eenvoudig te verbinden met diverse trainingsapplicaties zoals de bijvoorbeeld de irunning app. Door de loopband te verbinden met verschillende apps kun je onder andere virtuele routes lopen en je trainingsresultaten heel nauwkeurig monitoren en opslaan. Zelf verbind ik de loopband graag met mijn tablet of telefoon om verschillende mooie virtuele routes te lopen. Dit maakt het trainen op een loopband voor mijn interessanter en leuker, wat zorgt voor meer motivatie.

Een groot pluspunt van deze loopband is het 8-voudige dempingsysteem. De Focus Fitness Jet & iPlus heeft een goede vering op het loopvlak waardoor de schokbelasting op je gewrichten minimaal is. Ik loop dankzij de goede demping heel comfortabel op deze loopband, zowel tijdens het hardlopen als tijdens het wandelen met helling.

De Focus Fitness Jet 7 iPlus heeft een breed loopvlak en is een loopband met automatische helling. Vanaf het scherm kun je een hellingshoek tot wel 15% instellen, waarna het loopvlak van de loopband automatische schuin omhoog gekanteld wordt. Deze functie maakt de loopband bijzonder geschikt voor afwisselende trainingen, zeker in combinatie met het de iPlus module. Omdat de loopband 18 kilometer per uur kan is deze ook geschikt om intervaltrainingen te doen. Ik gebruik de loopband vaak om hard te lopen maar ook om bijvoorbeeld te trainen voor bergwandelingen.

Een ander groot voordeel van de Focus Fitness Jet 7 iPlus is dat deze loopband opklapbaar is. Het opklappen is eenvoudig en kost weinig kracht. Je hoeft alleen het loopvlak omhoog te duwen tot deze automatisch vergrendeld. Dankzij de wieltjes is de loopband makkelijk te verplaatsen, erg prettig omdat de loopband behoorlijk zwaar is. Ik kan Focus Fitness Jet 7 iPlus makkelijk zelf opklappen en verplaatsen.

De Focus Fitness Jet 7 iPlus is een loopband met een goede prijskwaliteit verhouding. Het is een degelijk apparaat en de vele trainingsmogelijkheden en iPlus module maken het sporten afwisselender en leuker. De loopband is stil in gebruik en dankzij de goede demping loop je heel comfortabel. De Focus Fitness Jet 7 iPlus heeft voor mij alles wat een goede loopband voor thuis nodig heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.